مزایای هوشمند سازی ساختمان

با پیشروی به سمت آینده و با پیشرفت تکنولوژی، زندگی افرادبسیار راحت‌تر از گذشته شده است. در هر نقطه‌ای از زندگی که فکرش را بکنید فناوری و تکنولوژی باعث راحت‌تر شدن زندگی افراد و کاهش مشکلات در زندگی می‌شود. شاید تا به حال به هر طریقی زندگی افرادی را مشاهده کرده‌اید که بسیاری از کار های روز مره که ممکن است وقت زیادی را از شما بگیرد، تنها با کمک تلفن هوشمند خود انجام می‌دهند. شما نیز می‌توانید با استفاده از به روز ترین تکنولوژی موجود، راحتی را برای خود و خانوادهٔ خود به ارمغان آورید. اما سؤال اینجاست که این آرامش و تکنولوژی مه از آن صحبت می‌کنیم چیست؟

جواب این سؤال، هوشمند سازی ساختمان می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از هوشمند کردن ساختمان مسکونی و یا حتی تجاری، اداری نیز از حداکثر امکانات برای یک زندگی با کیفیت برخوردار شوید.

هوشمند سازی ساختمان به تسهیلاتی گفته می‌شود که با بهینه سازی چهار عامل اصلی سیستم‌ها، خدمات، ساختار و مدیریت را در هر ساختمانی را با بهروه وری و بسیار مقرون به صرفه می‌سازد. ساختمان‌هایی که هوشمند سازی می‌شوند، سطح مدیریت و تنظیم منابع انرژی را افزایش داده و بسیار مؤثر واقع می‌شوند. تجهیزات این سیستم‌ها که در اجزای مختلف یک ساختمان به کار می‌روند، این امکان را ایجاد می‌کنند تا سطح رطوبت، دما، روشنای و سایر امکانات را کنترل کنند تا اطمینان حاصل شود که حد اکثر کارایی به دست خواهد آمد. این زیر ساخت ها همگی با استفاده از تشخیص نو آورانه، اتصال و داده‌های بزرگی ساخته شده‌اند.

هوشمند سازی ساختمان چه مزایایی دارد ؟

در ابتدای انجام هر کاری سؤالات بسیاری وجود دارد که با حل کردن آن‌ها می‌توانید به نتیجه نهایی دست پیدا کنید. سوالاتی در رابطه با هزینه‌ها و فواید آن‌ها نسبت به معایب و غیره. در ادامه قصد داریم که مقوله هوشمند سازی ساختمان را برای شما به طور کلی شرح داده و هر کدام را به طور مفصل توضیح دهیم.

تسهیلات بهبود یافته در هوشمند سازی ساختمان

تمامی ساختمان‌های هوشمند به صورتی طراحی شده‌اند که قادر هستند تمامی هزینه‌های اضافی را کاهش دهند، چرا که تاسیسات هوشمند انرژی کارآمدتر و به صرفه‌تری دارند. با انجام چنین کاری ساختمان شما عمر طولانی و بادوام‌تری نسبت به ساختمان‌های غیر هوشمند خواهد داشت. ساختمان‌های هوشمند قادر هستند که به راحتی به داده‌ها و اطلاعات موجود در تجهیزات ساختمان هوشمند دسترسی پیدا کنند و به اجرای هر چه راحت‌تر و کارآمدتر آنها کمک کنند. به طور مثال فرض کنید در یک ساختمان تمام هوشمند زندگی می‌کنید. استفاده از سیستم گرمایش و سرمایش هوشمند می‌تواند دمای مورد نیاز فضای خانه را با توجه به شرایط آب و هوای منطقه شما تأمین کند. سردی و گرمی فضای داخلی خانه نیز می‌تواند بر استقامت کف و دیوارهای خانه بسیار تأثیرگذار بگذارد. بنابراین با متعادل سازی دمای خانه می‌توانید عمر کف و دیوار را بالا برده و برخلاف ساختمان‌های غیر هوشمند که به سرعت فرسوده می‌شوند مدت طولانی‌تری سالم بمانند و در نتیجه بهبود تسهیلات می‌تواند اولین قدم در جهت تاثیرگذاری مثبت در ذهن شما برای انجام این کار را بردارد. در هوشمند سازی ساختمان خود با استفاده از ابزارها و تجهیزات پیشرفته و همچنین سیستم‌های کامپیوتری فوق حرفه‌ای می‌توانید بر عملکرد سازه‌های مختلف تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشید و سبب بهینه سازی و ارتقای آنها شوید.

از آنجایی که سیستم عامل‌های موجود در هر ساختمان هوشمندی از طریق یکپارچه‌سازی، کارایی آنها ساده و راحت می‌شود و تیم فناوری اطلاعات این تجهیزات را کنترل می‌کنند می‌توانند خیلی راحت‌تر همه چیز را تحت کنترل گرفته و می‌توانند وقایع را به تسلط خود درآورند و تشویش و تشدید کمتری نسبت به کنترل گری وقایع خواهند داشت. علت این امر نیز به این دلیل است که افرادی که چنین سیستم‌هایی را کنترل می‌کنند نیازی به کنترل و تسلط بر روی چندین تجهیز و ابزار که هر کدام به صورت مستقل کار می‌کنند و نیاز به تمرکز دارند را نخواهند داشت. چنین سیستمی که کنترل آن به صورت متمرکز شده می‌باشد می‌تواند مدیریت بسیار بهتر و ساده‌تری داشته باشد و در صورت بروز هر گونه مشکلی سریعاً و در کمترین زمان ممکن به رفع آن بپردازند.

علاوه بر این تیم مستقر در یک ساختمان هوشمند که سیستم‌های HVAC و سایر فرآیندهای سیستماتیک ساختمان را کنترل می‌کنند، نیازی به نظارت بر سیستم‌های کامپیوتری متعددی نخواهند داشت. برای درک بهتر این مسئله تصور کنید که در ساختمان هوشمند به طور همزمان سیستم گرمایش منزل شما و سیستم اطفاء حریق همسایه شما دچار مشکل شده است در چنین مواقعی می‌توانید به راحتی به واحد فناوری ساختمان خود مراجعه کرده و اپراتور بسیار راحت و بدون اتلاف وقت بعد از عیب یابی و یافتن مشکل تنها با استفاده از یک مانیتور با شرکت نصب کننده سیستم تماس گرفته و افرادی را برای رفع مشکل احضار کنند.

کمک هوشمند سازی ساختمان در کاهش هزینه‌ها

 ساختمانی که هوشمندسازی شده و خبری از تکنولوژی‌های قدیمی و پیش پا افتاده در آن نمی‌باشد می‌تواند تاثیرگذاری بسزایی در کاهش هزینه‌های مختلفی داشته باشد پس از مدتی متوجه خواهید شد که هزینه‌های زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی شده و به دنبال آن هزینه‌های زیاد دیگری نیز از بابت تعمیر و نگهداری اجزای تاسیسات نیز به دلیل وجود سیستم‌های خودکار مختلف کاهش می‌یابد. اما از آنجایی که یک ساختمان چرخه عمر طولانی دارد می‌تواند در درازمدت هزینه‌های بسیاری داشته باشد که با اقدام به هوشمندسازی ساختمان خود می‌توانید تا چندین برابر از هزینه‌های مصرفی خود را کاهش دهید. به عنوان مثال ابزار و تجهیزاتی مانند موتورخانه و آسانسور ممکن است که نیاز به تعمیرات داشته باشد چنین اتفاقاتی در ساختمانهایی که هوشمندسازی نشده باشند می‌تواند به دفعات تکرار شده و هزینه‌های زیادی در دراز مدت داشته باشد.

اما در یک ساختمان هوشمند خبری از چنین اتفاقاتی نیست و به دلیل استفاده از بهترین و به روز ترین تجهیزات موجود در مارکت جهانی به ندرت دچار آسیب دیدگی شده و نیازی به احضار تعمیرکار برای رفع مشکل نمی‌باشد. اما اگر دچار آسیب دیدگی شوند به علت عیب یابی سریع توسط مانیتورهایی که به سنسورهای این تجهیزات متصل هستند می‌تواند در زمان و هزینه در یک بازه زمانی صرفه‌جویی کرد.

افزایش رضایت ساکنین نسبت به هوشمند سازی ساختمان

 در انواع ساختمانهای هوشمند کیفیت روشنایی در ساختمان و منزل بهبود پیدا می‌کند، جریان هوا کیفیت بهتری می‌یابد، پرسنل و یا افرادی که در آن ساختمان به سر می‌برند از امنیت بالایی برخوردار خواهند بود و امکانات بهداشتی با کیفیت‌ترین ارائه خواهد شد به طوری که راحتی بیشتر و بهتری برای ساکنین به ارمغان خواهد آمد. طبیعی است که در چنین فضایی احساس آرامش و راحتی بیشتری برای افراد به وجود می‌آید. شما چطور؟ ترجیح شما بر این است که در ساختمانی با امکانات بالا و رفاه بیشتری زندگی کنید و یا هنگام وقوع مشکل باعث شود اعصاب شما به هم بریزد و در وقت شما نیز به اتلاف زیادی به وجود آید؟ طبیعی است که انتخاب شما گزینه اول می‌باشد چراکه انسان‌ها به طور ذاتی در پی رفاه و امکانات بالا برای آسایش و آرامش خود می‌باشند و از مشکلات و وقایع مختلف بیزارند.

نکات کلیدی دز مزایای ساختمان هوشمند

کمک هوشمند سازی ساختمان به درآمدزایی و افزایش اشتغال

 برای هوشمندسازی ساختمان نیاز است که از تجهیزات پیشرفته در این زمینه استفاده شود و تنها افراد متخصص در همان زمینه نسبت به نصب و تعمیرات آن استخدام شود. با افزایش چنین شرکت‌ها و خدماتی در کشور عزیزمان می‌توان یک قدم به خودکفایی نزدیک شده و از دانشمندان و دانشجویان متخصص در این عرصه کمک گرفت و باعث ایجاد اشتغال برای جوانان شد. چنین ساختمانهای هوشمندی می‌توانند چراغ راه شرکت‌های کوچکتر و استارت‌آپ‌های شوند که می‌خواهند از کار کردن و اشغال چنین تسهلات سودمندی بهره‌مند شوند. تسهیلات چنین ساختمان‌هایی می‌تواند به مستاجران خود سیستم ارتباطی یکپارچه، امنیت شبکه محیط کاری امن‌تر و کنترل مستقل بر فضای اداری اجاره‌ای آنها ارائه دهد. بنابراین با هوشمند سازی ساختمان‌های خود می‌توانید در جهت شکوفایی و رونق وطن خود نیز گامی برداشته و باعث سرافرازی شوید.

کمک به بهبود تجربه در هوشمند سازی ساختمان

 این که شما در ساختمان هوشمند زندگی کنید نیز می‌تواند به صورت مستقیم بر تصمیمات آینده افراد بر روی انتخاب‌های خود برای خرید منزل تاثیرگذاری زیادی داشته باشد. علت این امر نیز به این دلیل می‌باشد که هنگامی که شما در ساختمان هوشمند اقامت دارید با مراجعه به دوستان و آشنایان به منزل شما، آن‌ها نیز شیفته و فریفته چنین تجهیزاتی شده و باعث شود که برای رفاه بیشتر حال خود نیز اقدام به هوشمندسازی منزل خود کنند علاوه بر این برای صاحبان مشاغلی که مشتریانی که از دفاتر شرکت آنها بازدید می‌کنند می‌تواند از تجربیات ساکنان چنین مجتمع‌هایی برخوردار شده و باعث تصمیم گیری راحت‌تر شوند و باعث شوند همان مزایا و آسایشی که ساکنین تجربه می‌کنند را خود نیز دریافت کنند.

کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های هوشمند

 مطمئناً همگی آگاه هستید که هر چیزی برای انجام حرکات و کارهای خود نیاز به انرژی دارد و وسایل مختلف انرژی‌های مختلفی دریافت می‌کنند اما تجهیزات هوشمند یک ساختمان چطور؟ با چه چیزی کار می‌کنند؟ در جواب باید بگوییم که بستگی به ابزار به کار برده شده دارد. به طور مثال تجهیزات مختلفی مانند رادیاتور، آبگرمکن و غیره که در موتورخانه قرار دارند با استفاده از گاز طبیعی کار می‌کنند و انرژی لازم برای کارایی خود را پیدا می‌کنند و سایر تجهیزات مانند انواع ریموت کنترل‌ها، آسانسور، چراغ و غیره همگی با برق کار می‌کنند. اما اگر میزان انرژی مصرفی آنها نیز مانند ساختمان‌های غیر هوشمند باشد پس فایده آن در چیست؟ در ساختمان‌های غیر هوشمند انرژی و سوخت به اندازه ثابتی مصرف می‌شود اما بازدهی آن ممکن است به همان اندازه سوخت مصرفی نباشد و اینجاست که مقداری از سوخت مصرفی اتلاف می‌شود.

اما در ساختمان‌های هوشمند اینگونه نیست و به همان اندازه که انرژی مصرف می‌شود بازدهی خواهیم داشت که خود عاملی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های سوخت و انرژی می‌باشد. علاوه بر این استفاده از گاز طبیعی می‌تواند باعث آلودگی محیط زیست شود که با هوشمند سازی ساختمان نیز می‌توان از این رویه جلوگیری کرد. بنابراین با هوشمند کردن ساختمان خود یک بار دیگر می‌توانید در جبران هزینه‌های اضافی خود را جلو بیاندازید.

سخن آخر

با در نظر گرفتن این شش خصوصیت در یک ساختمان به طور همزمان می‌توانید به این نتیجه دست پیدا کنید و بهترین انتخاب ممکن را برای آرامش خود داشته باشید. با کمی تأمل و حساب کتاب می‌توانید به این نتیجه برسید که با هوشمند سازی ساختمان خود می‌توانید علاوه بر تأمین امنیت و آرامش در زندگی خود، می توانید مصرف انرژی سوخت و هزینه‌ها را کاهش دهید که این کار خود باعث ذخیره انرژی جلوگیری از آلودگی هوا و صرفه جویی در هزینه های مصرفی می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.